FAQ

Ook deze pagina geven we antwoord op diverse veel gestelde vragen:

Vraag: Wat is een tuintjesmarkt?
Antwoord: Een tuintjesmarkt is een soort van grote rommelmarkt waar iedereen hun oude of nieuwe (zelf) gemaakte spulletjes mogen verkopen vanuit je eigen voor- en/of achtertuin, garage, oprit, balkon of schuur.

Vraag: Is er een vaste route door het dorp?
Antwoord: Ja. In tegenstelling to de eerste editie is er een vaste routes door de Oranjewijk van Strijen. Kijk hiervoor een week voor het evenement bij Route in het menu. Uiteraard ben je vrij om zelf ook te bepalen hoe je door de Oranjewijk heen wilt lopen.

Vraag: Mag ik in mijn eigen tuin ook mijn kind muziek (viool of gitaar) laten spelen?
Antwoord: Ja. We hebben hiervoor toestemming van de gemeente.

Vraag: Mag ik mijn tuin versieren?
Antwoord: Ja. We proberen er een zo gezellig mogelijke dag voor iedereen van te maken. Ballonnen, slingers, borden juichen we natuurlijk van harte toe omdat het ten goede komt aan de sfeer tijdens het evenement.

Vraag: Ik heb geen tuin, oprit of garage mag ik toch meedoen?
Nee. De gemeente laat niet toe om spullen te verkopen in de openbare ruimte, maar u mag natuurlijk wel in uw achtertuin, balkom, gang of schuur uw spulletjes verkopen.

Vraag: Mag ik ook zelfgemaakte spullen verkopen?
Antwoord: Ja. We hebben ervoor gekozen om het helemaal vrij te laten wat mensen verkopen, dus ook gebak, koekjes of snoepjes.

Vraag: Mogen kinderen ook verkopen?
Antwoord: Ja. Er is geen leeftijd gebonden aan het verkopen van spullen.

Vraag: Mag ik ook meedoen als ik niet in het dorp woon?
Antwoord: Ja. Indien u bij familie, vrienden en/of bekende in de tuin wilt staan is dat uiteraard mogelijk.

Vraag: Moet ik mezelf aanmelden als bezoekers?
Antwoord: Nee. Het is niet verplicht om aan te melden als bezoeker, maar het is wel leuk als u dit doet. We kunnen u dan op de hoogte houden van het laatste nieuws. Ook krijgt u van ons een dag voor het evenement een deelnemerskaart met alle deelnemers.

Vraag: Wat zijn de regels van Tuintjesmarkt Oranjewijk Strijen?
Antwoord: De enige regel die er is dat er geen spullen op straten, grasvelden, fietspaden en/of parkeerplaatsen verkocht mogen worden. Er zal op de dag van het evenement streng op worden toegezien i.v.m. de veiligheid van alle deelnemers.

Vraag: Moet ik geld betalen om mee te doen aan Tuintjesmarkt Oranjewijk Strijen?
Antwoord: Nee. Tuintjesmarkt Oranjewijk Strijen is geheel gratis voor zowel bezoekers als deelnemende huisadressen.

Vraag: Ik wil niet op de deelnemerskaart, maar kan ik dan nog wel deelnemen?
Antwoord: Ja. Geef op bevestiging van deelname een reactie terug dat je niet vermeld wilt worden. We vinden het natuurlijk wel leuker als iedereen op de deelnemerskaart staat zo wordt het evenement groter en zal het meer bezoekers trekken.